/assets/images/Transalpina.webp

Când vine vorba de vacanțe, mulți dintre noi visăm la destinații exotice, dar uităm cât de frumoasă este țara noastră. Așa că, profitând de câteva zile libere, am decis să fac o scurtă excursie către Transalpina, cea mai înaltă șosea din România și una dintre cele mai spectaculoase din Europa.

Plecând din Alba Iulia, am pornit la drum cu inima plină de entuziasm și nerăbdare, pregătit să explorez această minunăție a naturii. Traseul pentru a ajunge la Transalpina din Alba Iulia este destul de simplu. Am urmat DN7 spre Sebeș, apoi am luat DN67C spre sud, care este drumul ce traversează munții Parâng și constituie Transalpina însăși. Drumul până la Transalpina a durat aproximativ 3 ore și jumătate, timp în care am străbătut aproximativ 160 de kilometri.

Transalpina, cunoscută și sub numele de “Drumul Regelui”, este situată în Munții Parâng și se întinde pe o lungime de aproximativ 148 de kilometri, între localitățile Novaci (județul Gorj) și Sebeș (județul Alba). Drumul traversează patru județe (Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba) și atinge o altitudine maximă de 2145 de metri, la Pasul Urdele, fiind astfel cel mai înalt drum din România.

Peisajele impresionante ale Transalpinei mi-au tăiat efectiv respirația. Munții Parâng, cu vârfurile lor înalte și stâncoase, se întind într-o panoramă spectaculoasă, iar priveliștile sunt cu adevărat de neuitat. În timp ce conduceam pe acest drum, am avut ocazia să admir natura în toată splendoarea ei, cu păduri întinse și pajiști alpine. Am făcut mai multe opriri pentru a imortaliza aceste momente și pentru a savura aerul curat și răcoritor al muntelui.

Experiența mea pe Transalpina a fost cu adevărat magică. Drumul în sine este bine întreținut și oferă condiții excelente pentru șofat, iar serpentinele și curbele abrupte adaugă un plus de emoție și aventură.

După o zi plină de aventură și descoperiri, am decis să mă cazez la Hotelul Onix pentru o noapte. Hotelul a fost frumos și mi-a oferit tot ce aveam nevoie pentru o ședere confortabilă. Am luat chiar cina la restaurantul hotelului unde am savurat preparate tradiționale românești. Atmosfera era una autentică și plăcută, iar mâncarea delicioasă și sățioasă.

A doua zi, am luat micul dejun și am pornit înapoi spre Alba Iulia, cu sufletul încărcat de amintiri frumoase și cu dorința de a reveni cât mai curând în această zonă minunată a țării. Drumul de întoarcere a fost la fel de plăcut, iar peisajele m-au fascinat în continuare, chiar și după o zi întreagă petrecută în mijlocul lor.

Călătoria mea pe Transalpina a fost o experiență memorabilă, care mi-a oferit ocazia să explorez una dintre cele mai spectaculoase zone ale României. Peisajele impresionante, aerul curat și ospitalitatea localnicilor m-au făcut să mă îndrăgostesc de acest loc și să îmi doresc să revin cât mai curând. Dacă aveți ocazia să vizitați Transalpina, nu ezitați să o faceți, pentru că veți trăi cu siguranță o experiență de neuitat.

publicat in 07/04/2023