/assets/images/Sadu.webp

Sadu este o comună situată la poalele Munților Cindrel, la 27 km sud de Sibiu, în zona etnografică Mărginimea Sibiului. Are o istorie bogată și o cultură autentică. Este o destinație ideală pentru cei care vor să se bucure de peisaje pitorești, de aer curat, de gastronomie locală și de obiceiuri populare.

Unul dintre principalele obiective turistice din Sadu este Biserica Adormirea Maicii Domnului, construită în secolul al XVIII-lea. Alt obiectiv turistic este Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească „Emil Sigerus”, care găzduiește o colecție impresionantă de obiecte tradiționale.

Sadu este, de asemenea, un loc excelent pentru cei care vor să practice activități în aer liber, cum ar fi drumeții, ciclism sau pescuit. Un loc foarte apreciat de pescari este Păstrăvăria Tatu Sadu, situată într-o zonă frumoasă, aproape de râul Sadu și de pădure, oferind o priveliște minunată și un aer curat. In cadrul păstravariei este și un loc de joacă pentru copii, amenajat în aer liber, lângă terasă, și are leagăne, tobogane, căsuțe și alte jucării pentru cei mici. Restaurantul este situat pe terasa Esplanada, care are un design modern și confortabil, și oferă o varietate de mâncăruri cu păstrăv și alte specialități locale.

În apropierea comunei se află și alte atracții turistice, cum ar fi Rezervația Naturală Cindrel, unde se pot admira specii rare de floră și faună, Lacul Oașa, un lac de acumulare cu o frumusețe aparte, sau Mănăstirea Turnu Roșu, o mănăstire ortodoxă cu o arhitectură deosebită.

Pentru cei care vor să se cazeze în Sadu, există mai multe opțiuni de cazare, de la pensiuni și cabane, până la hoteluri și campinguri. Toate oferă condiții confortabile și servicii de calitate, la prețuri accesibile. De asemenea, turiștii se pot bucura de o gastronomie variată și gustoasă, bazată pe produse locale, cum ar fi brânză, slănină, afumături, plăcinte, ciorbă de burtă, sarmale sau tochitură.

Sadu este, o destinație de vis pentru iubitorii de natură și tradiție, care vor să descopere frumusețile și farmecul Transilvaniei. Păstrează vii tradițiile și obiceiurile populare, care se manifestă în diferite ocazii, cum ar fi sărbătorile religioase, nunțile, botezurile sau înmormântările. Îmbină armonios trecutul cu prezentul, oferind o experiență turistică de neuitat.

Comuna Sadu este o destinație care nu trebuie ratată dacă vreți să vă bucurați de tot ce are mai frumos și mai autentic Transilvania.

publicat in 11/03/2023