/assets/images/Sibiu.webp

Sibiul, un mic oraș așezat în inima României, este o bijuterie ascunsă care este adesea trecută cu vederea de către turiști. Cei care își fac timp pentru a vizita sunt întâmpinați cu un amestec fermecător de arhitectură medievală, istorie bogată și o scenă culturală vibrantă.

Centrul vechi al orașului, este un labirint de străzi pietruite și case colorate. Unul dintre cele mai emblematice repere din Sibiu este Piața Mare, care găzduiește impresionantul Palat Brukenthal și Turnul Sfatului. De asemenea, este un loc perfect pentru a te plimba și a te bucura de o masă în aer liber.

Interiorul turnului este deschis pentru vizitatori și conține expoziții despre istoria Sibiului și a turnului. Există, de asemenea, o scară în spirală care duce în vârful turnului, de unde se poate admira o vedere panoramică asupra orașului. Merită cu siguranță să urcați.

O altă atracție obligatorie dacă ajungeți în Sibiu este Muzeul Brukenthal, care este găzduit în fostul palat al lui Samuel von Brukenthal, un proeminent guvernator al Transilvaniei din secolul al XVIII-lea. Muzeul are o colecție impresionantă de artă europeană, inclusiv lucrări de Rembrandt, Rubens și Bruegel.

Situat în centrul României, la Sibiu, Complexul Naţional Muzeal ASTRA este cea mai importantă instituţie etnomuzeală din România. Este un muzeu al satului tradițional românesc, care prezintă viața, obiceiurile și tradițiile românești. Muzeul este format din mai multe sate tradiționale românești reconstruite, care reflectă diferite zone geografice și perioade istorice din țară. Vizitatorii pot vedea case tradiționale, ateliere, biserici și alte clădiri, precum și o varietate de obiecte vechi și instrumente utilizate în viața de zi cu zi.

Muzeul oferă, de asemenea, demonstrații de meșteșuguri tradiționale, cum ar fi torsul lânii și modelarea lutului, precum și evenimente culturale și demonstrații de gătit tradițional. Este un loc minunat pentru a înțelege mai bine cultura și istoria rurală a României și a experimenta cum a fost viața în trecut. Este deschis tot anul, cu program variat în funcție de sezon. Este recomandat să verificați programul și să va asigurați că aveți suficient timp pentru a explora toate zonele muzeului.

Sibiul este cunoscut și pentru scenă sa culturală vibrantă, cu numeroase festivaluri și evenimente care au loc pe tot parcursul anului. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, desfășurat în iunie, este unul dintre cele mai populare și prezintă spectacole ale actorilor de teatru din întreaga lume. Orașul găzduiește și Festivalul de Jazz de la Sibiu și Festivalul Internațional de Film de la Sibiu.

Pentru cei care caută o vacanță mai activă, Sibiul este baza perfectă pentru a explora Munții Făgăraș din apropiere. Munții oferă o gamă largă de activități în aer liber, cum ar fi drumeții, alpinism și ciclism montan și găzduiesc cel mai înalt vârf din România, Vârful Moldoveanu. Sibiul este un oraș care are câte ceva pentru toată lumea. Indiferent dacă sunteți interesat de istorie, cultură sau activități în aer liber, această bijuterie ascunsă are totul.

Cu siguranță merită vizitat și nu veți regreta.

publicat in 12/01/2023