/assets/images/Festivalul-Lavandei-Bontida.webp

Festivalul de Lavandă de la Bonțida este un eveniment anual ce are loc în luna iunie, în comuna Bonțida din județul Cluj. Acest festival atrage vizitatori din întreaga țară și din străinătate, atrași de farmecul și frumusețea acestor flori parfumate și de peisajele idilice oferite de câmpiile înflorite.

Festivalul se desfășoară pe parcursul a două zile și oferă o varietate de activități pentru toate vârstele, precum plimbări cu căruța trasă de cai printre lanuri de lavandă, ateliere de uleiuri esențiale și cosmetice cu lavandă, dar și concerte și evenimente muzicale în aer liber.

Pentru iubitorii de agricultură, festivalul oferă posibilitatea de a vizita fermele locale unde se cultivă lavandă, unde pot fi achiziționate produse cosmetice și suveniruri cu lavandă, precum și de a vedea cum se cultivă și se prelucrează această plantă.

Bonțida este una dintre cele mai mari zone cultivate cu lavandă din România, unde se cultivă mai multe soiuri de lavandă, cum ar fi lavandă franceză, lavandă engleză și lavandă spaniolă, și este considerată una dintre cele mai importante zone de lavandă din Europa.

Festivalul de Lavandă de la Bonțida este o oportunitate minunată pentru a descoperi frumusețea și parfumul acestor flori și pentru a descoperi cultura și tradițiile acestei zone. Este o experiență unică pentru iubitorii de flori și pentru cei care apreciază frumusețea naturală și peisajele idilice.

Cluj-Napoca este, de asemenea, cunoscut pentru viața sa culturală vibrantă, care include festivaluri de muzică, teatru și film, precum și un festival anual de lalele, care atrage vizitatori din întreaga țară și din străinătate. Orașul este, de asemenea, un important centru universitar, cu trei universități importante - Universitatea “Babeș-Bolyai”, Universitatea Tehnică și Universitatea de Medicină și Farmacie.

Cluj-Napoca este, de asemenea, renumit pentru gastronomia sa diversă, care include o varietate de mâncăruri tradiționale maghiare și românești, precum și o scenă culinară modernă în creștere.

publicat in 12/01/2023