/assets/images/Castelul-Corvinilor.webp

Cunoscut și sub numele de Castelul Huniazilor, se află în Hunedoara și este construit în stil Gotic.

Accesul la Castelul Corvinilor se poate realiza pe DN7 (E15) până în dreptul localității Sântuhalm, dinspre est sau vest, iar de acolo urmând DJ 687 până în orașul Hunedoara. Castelul Corvinilor, cunoscut și sub numele de Castelul lui Vlad Țepeș, este un castel situat în orașul Hunedoara, județul Hunedoara, România. Castelul a fost construit în secolul al XV-lea și este unul dintre cele mai impresionante exemple de arhitectură gotică din Europa de Est.

Acesta a fost construit de către Iancu de Hunedoara, un conducător istoric al Transilvaniei, și a servit drept reședință pentru familia sa și ca fortificație împotriva invaziilor otomane. A fost, de asemenea, un important centru de putere politică și culturală în evul mediu.

Este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă, care include turnuri înalte, ziduri groase și un pod suspendat. Interioarele castelului sunt decorate cu fresce, sculpturi și mobilier din secolul al XV-lea. Castelul găzduiește și un muzeu care prezintă istoria sa și a familiei Corvin.Ultimul turn de apărare, denumit turnul „Ne boisa” = Nu te teme, rămase neschimbate de pe timpul lui Ioan de Hunedoara, precum și Turnul Capistrano, după numele lui Ioan de Capistrano, un vestit călugăr franciscan, reprezintă câteva dintre cele mai semnificative părți ale construcției.

În prezent, Castelul Corvinilor este una dintre cele mai importante atracții turistice din România și este deschis pentru vizitatori, acesta având peste 200.000 de vizitatori anual. Oferă o deosebită oportunitate de a explora istoria și arhitectura gotică a castelului care îi oferă un aspect impunător și oferă o panoramă impresionantă asupra orașului Hunedoara și a zonei învecinate.

publicat in 20/08/2021