/assets/images/Mamaia.webp

Luna mai este adesea considerată o perioadă perfectă pentru a face plajă pe stațiunile de pe litoralul românesc. Cu toate acestea, o călătorie recentă în Mamaia, una dintre cele mai cunoscute și apreciate stațiuni a Mării Negre, a dezvăluit o imagine dezolantă. Deși cunoscută drept o stațiune de lux, Mamaia mi-a lăsat o impresie neplăcută datorită plajei pustii, lipsa de îngrijire a străzilor și încălcarea regulilor rutiere.

Statiunea Mamaia

Plaja pustie și lipsa de ordine Sosirea în Mamaia în luna mai, în mod normal un moment în care stațiunea ar trebui să fie înfloritoare și plină de viață, a dezvăluit o imagine total opusă. Plaja imensă, de obicei populată de turiști în căutare de relaxare și distracție, era aproape pustie. Șeslongurile și alte obiecte erau împrăștiate pe nisip, creând o atmosferă neglijentă și nedorită. Această lipsă de ordine și îngrijire a contribuit la un aspect dezolant al plajei, departe de așteptările unei stațiuni de lux.

Străzile in lucru și nerespectarea regulilor rutiere

Pe lângă aspectul dezolant al plajei, și străzile din Mamaia au fost afectate de o lipsă de îngrijire. Drumurile prezentau semne clare de neglijență, cu gropi și asfalt crăpat, care îi puneau în pericol pe cei aflați în trafic. Însă, poate cel mai îngrijorător aspect a fost nerespectarea regulilor rutiere. Șoferii și pietonii se comportau iresponsabil, nerespectând regulile rutiere, ceea ce făcea traversarea pe trecerile de pietoni o acțiune periculoasă, mai ales pentru copii și bătrâni. Această situație afecta în mod evident siguranța și confortul celor care vizitau Mamaia.

Alternative mai bune

În urma experienței dezamăgitoare trăite în Mamaia, devine evident că există stațiuni mai potrivite pentru a petrece o vacanță plăcută și confortabilă pe litoralul românesc. Destinațiile precum Mangalia, Saturn, Eforie Nord și Eforie Sud se evidențiază prin străzi mai curate și administrate eficient. Cu toate acestea, este important să menționăm că nicio stațiune din România nu este perfectă. Deși aceste stațiuni oferă un mediu mai curat și mai bine administrat, nu pot scăpa de prezența algelor pe plajă, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru unii turiști. Este important să fim realiști și să recunoaștem că niciuna dintre stațiunile noastre nu este lipsită de probleme.

Este regretabil că, în ciuda faptului că România are acces la Marea Neagră, o potențială atracție turistică deosebită, administratorii locali nu acordă suficientă atenție confortului și satisfacției turiștilor. Acest lucru poate conduce la alegerea altor destinații turistice în afara țării.

De-a lungul anilor, în mod constant au apărut știri despre restaurantele de pe plajă care vând produse expirate și provoacă intoxicații alimentare. Aceasta este o situație alarmantă, deoarece patronii acestor localuri nu înțeleg riscul la care expun familiile cu copii și își urmăresc doar propriul profit, fără a ține cont de siguranța și sănătatea turiștilor. Mulți turiști români aleg să-și petreacă vacanțele în Grecia în defavoarea stațiunilor românești. Există mai multe motive pentru această preferință, iar unul dintre ele este faptul că grecii au învățat să respecte și să ofere servicii de calitate turiștilor lor.

Grecia a devenit o destinație turistică de renume internațional, iar această poziție nu este întâmplătoare. Oferind infrastructură modernă, plaje curate și servicii de calitate, grecii au reușit să atragă un număr mare de turiști în fiecare an. Ei au înțeles importanța tratării turiștilor cu respect.

Este important ca autoritățile și operatorii din turismul românesc să învețe din experiența grecilor și să pună accent pe calitatea serviciilor, curățenie și siguranță pentru a atrage și menține turiștii în țară. Respectul față de turiști și o atitudine orientată spre satisfacția acestora sunt cheia pentru a dezvolta o industrie turistică de succes.

Statiunea Mamaia

Concluzie

Chiar dacă Mamaia este cunoscută ca o stațiune de lux pe litoralul românesc, experiența dezolantă trăită în luna mai ridică semne de întrebare cu privire la reputația acestei stațiuni. Este important să alegem cu atenție destinațiile noastre de vacanță pentru a ne bucura pe deplin de timpul petrecut și pentru a ne simți în siguranță și confortabil în vacanța de vară.

publicat in 26/06/2023